Litt om oss

Ekspedisjonsteamet
Maria Østerlund
Øystein Breidablik
Inger M. Tronstad
Kristine Thomsen Wiik
Thomas Andrè T. Sveri
Ragnar Fjeld

 

Maria Österlind är 27 år och bor i Umeå där hon studerar till läkare med två år kvar till examen. Har för närvarande studieuppehåll och bor med pojkvännen i Stockholm och jobbar extra som undersköterska. Maria har vuxit upp i en skidtokig familj i norra Sverige vilket kanske förklarar intresset för längdskidåkning i synnerhet och snö, fjäll och telemark i allmänhet! Förutom skidor tränas på fritiden också löpning, cykling, klättring, spinning och styrketräning.

Gick på Nordfjords folkhögskolas expedisjonslinje år 2003/04 med många spännande turer både på höjden och platten i norska fjellheimen. Gjorde sommaren 2005 en 25-dagars tur ”Norge på tvers” tillsammans med sin storasyster. Vandrade i flera olika fjällmassiv från Geirangerfjorden i väst till familjens stuga i svenska Tänndalen i öst. Har också skidat på Svalbard, bestigit Kilimanjaro och vandrat i Annapurna-massivet i Himalaya. Tycker om att resa och fascineras av långa marscher och höga höjder. Det är dock kontrasterna som gör livet spännande och friluftsliv måste inte alltid vara långt borta och svårt att nå. En liten aftontur i kajaken, blåbärsplockning i skogen hemmavid eller korvgrillning och fågelsång en vårkväll vid sjön kan vara fint det också!

”Grönlandsturen blir en spännande utmaning i gott sällskap och en chans att få uppleva en mycket speciell arktisk miljö.”

 —————————————————————————————————-

 

Øystein Breidablik er 39 år, bor på Spikkestad, gift og har en datter. Jobber i Metallhuset Bergsøe AS http://www.metal.no/ som logistikkansvarlig. Øystein har allsidige friluftsinteresser som bl.a: fjellturer, toppturer, langrenn, terrengsykling.Spinning, squash og innebandy trenes inne hver uke.

Øystein har vært på toppen av Kilimanjaro, lang tur på Svalbard, gått Jostedalsbreen på langs, vært på mange toppturer/fjellturer i Jotunheimen, Hardangervidda, Romsdalen og Nordfjord.

Turene mine trenger ikke være lange og krevende - de er uansett et sted å samle tankene, finne roen. Jeg liker rett og slett å være på tur, det er det aller beste jeg vet. Har blitt fristet av andre som har gått over Grønland tidligere. Samtidig som dette ikke er noe alle gjør. Er ikke selve målet som er målet, men veien til målet, det å kunne gjennomføre en slik tur krever masse planlegging/ trening og har vært enormt lærerikt.

"Jeg gleder meg veldig mye til å dra på tur med 5 nye turkamerater!"

 —————————————————————————————————-


Inger M. Tronstad
er utdanna friluftslivsvegleder i Bø, Høgskolen i Telemark. Ho har jobba 4 sesongar som breinstruktør i Briksdalen, og er for tida lærar på Nordfjord folkehøgskule, på ekspedisjonslinja. Her har ho arbeida i 7år. I arbeidssamanheng og privat har ho vore kvart år på fleire lengre turar på Svalbard. Privat har ho også vore to lengre turar i Alaska, ein padletur og eit høgt fjell; Denali.

Motiavsjonen for å prøve å gå over Grønland har vore der lenge, Inger har vokse opp inne i bøkene til Amundsen og Nansen. Lysløypa bak fjøset heime var også ein tidleg inspirasjon til å gå langt og lenger enn langt på ski, sjølv om lysøypa i seg sjølv var kort.

I sitt virke som lærar på ekspedisjonslinja har Inger stor mulegheit til å sjå seg ut framtidige ekspedisjonskameratar. Det bærer denne gruppa preg av. Likevel er det spennande med ei gruppe som er plukka saman på denne måten.

Inger grue-gler seg til denne turen. Mange spennande moment: Gruppa, eventuelle skader og uforusette ting kan skje. Men etter den siste fine Svalbardturen, som vart veldig bra, gleder ho seg veldig.

—————————————————————————————————-

 

Kristine Thomsen Wiik er 21 år og kommer fra Trondheim. Hun har gått 4 år på idrettslinja ved Heimdal Videregående skole, der hun satset på langrenn. De to siste årene har hun bodd på Vestlandet. Det første året var hun elev på ekspedisjonslinja ved Nordfjord Folkehøgskule, i år har hun vært stipendiat på den samme linja.
 
Kristine bruker mye av tiden sin på friluftsliv, dette har resultert i stor interesse for klatring, telemark og brevandring. Det har blitt mange turer, både korte og lange, i Jotunheimen, Rondane, Trollheimen, Sunnmørsalpene og selvfølgelig rundt på Vestlandet. Spesielt har to turer til Svalbard gitt mye inspirasjon, dette gjør at hun gleder seg skikkelig til turen på Grønland.
 
"Jeg gleder meg utrolig mye til å oppleve Grønland, og til å se hvordan gruppa fungerer."

—————————————————————————————————-


Thomas André T. Sveri er 24 år er fra Drammen, er gift og er bosatt i Bergen sammen med sin kone og lille hund Nala. Han har tidligere vært elev på Nordfjord folkehøgskule og har  utdanning i friluftsliv fra høyskolen i bø i Tellmark.
De siste åren har han tilbragt i Bergen der han har studert til en bachelor i biologi. På fritiden har han drevet friluftsliv og bidratt med å dele sin interesse via sin jobb som klatreinstruktør
og verv som turleder i Studentenes friluftsgruppe- Bsi Friluft.

Thomas André ble introdusert for friluftsliv av sin bestefar. Han ble dratt ut på turer i skog og mark og på sjøen. Turene dreide seg ofte om fiske og i de senere årene ble turene mange til vann, sjø og elv landet over.
Lange skiturer og bre og fjell ble han først møtt med på folkehøgskolen og en ny interesse og lideskap var dannet. Årene etter dette ble brukt til flere lange turer og et helt år med utdanning rettet mot turlivet.
Turene gikk blant annet til Jotunheimen, Hardangervidda, Svalbard og Børgefjell.
Han blir med til Grønland for å utfordre seg selv å dyrke sin interesse for turlivet.

"Jeg gleder meg til å komme ut på langtur, men er samtidig spendt på alt som kan møte oss av både medgang og motgang"

—————————————————————————————————

Ragnar Fjeld er 24 år og kjem frå Bryne i Rogaland. Han er utdanna Serviceelektroniker og studerer for tida Kommunikasjonsteknologi ved Høgskolen i Bergen. Ragnar liker seg best ute i naturen og reiser ofte på tur i fjellheimen. Forutan friluftsliv, interesserer han seg også for telekom, webprogramering og luftfart. På fritida er han i tillegg webmaster for et par norske nettsteder.

Ragnar var i mange år speider - og seinare speiderleder - og var mykje ute i naturen i den samanhengen. Etter kvart vart det meir fjellturar og han vart veldig gira på friluftsliv. Nokre år tilbake gjekk han eit år på friluftslivskulen Nordfjord folkehøgskule og her fekk han både gode erfaringar og mange nye turvennar. Av tidlegere turar trekker Ragnar Fjeld fram sine opplevingar i den norske fjellheimen gjennom mange år og tillegg til turen sist vinter, då han åleine gjekk frå Lindesnes til Nordkapp på ski. I tillegg meinar han fleire turar til Svalbard har vore veldig erfaringsrike, spesielt med tanke på at turen no går til Grønland. Motivasjonen min for å gå over Grønland er både turen i seg sjølv, i tillegg til det å oppleve eit spanande land, få nye erfaringar og ikkje minst det å få planlegge og gjennomføre eit slikt prosjekt, seier Ragnar entusiastisk.

"Eg ser verkeleg fram til spanande opplevingar på Grønland med svært godt turselskap!"


Kommentarer

Kommentar fra søren gudmann
Postet 06.05.2007 , 08:54

Ha en kjempebra tur!!
Ajungilak

Kommentar fra Silje og Anne-Mette
Postet 06.05.2007 , 03:36

hei pappa……..Øystein

Håper dere får en fin tur og strålende vær. Jeg savner deg alerede. Jeg sitter å venter på deg og glemmer at du ikke kommer hjem. Gleder meg til å høre fra deg når du kommer hjem!! menga klemmer din (Jekob) silje.
Skal hilse så mye fra mamma. hils gjengen der også.

Kommentar fra Sigrun Tronstad
Postet 06.05.2007 , 04:18

Hei Inger og dei andre turkameratane.
Vi ønskjer alle ein fin tur over isen.
Ta godt vare på kvarandre.
Helsing frå Sigrun.

Kommentar fra Tine Marie
Postet 08.05.2007 , 06:42

hei Thomas! tenkte jeg bare skulle ønske deg/dere en god tur!! …litt av en tur..hmm..
klem fra søstra di..

Kommentar fra Inger Lundgren
Postet 10.05.2007 , 11:38

Hej Maria. Ha en bra Grönlandstur. Var försiktig. Mamma är orolig - hon håller mig informerad, så jag är också nervös
Hälsn Inger. Sture hälsar också.

Kommentar fra Lars Verket
Postet 13.05.2007 , 09:08

Ønsker dere en kjempefin tur! En skikkelig heterogen gruppe ville vi sagt i Bø… Her er det nok mulighet for både utfordringer og mange gleder. Vi følger med dere!

Kommentar fra Marie Wiik
Postet 14.05.2007 , 02:42

Hei kjære søster. Takk for fint kort. Du glemte meg på telefonrapproten, men jeg lar det ikke gå innover meg hahah.
Jeg kom oppi matte til eksamen, og gleder meg, kan ikke vente med å kaste meg over de spennende ligningene, du vet hva jeg snakker om. Håper du får en kjempefin tur over Grønland, tenker på deg :)

Kjærlig hilsen din eneste søster

Kommentar fra jarle tokle
Postet 22.05.2007 , 06:34

Hei Øystein !

Ønsker deg en fin tur videre.Dette er noe annet en Romsdalshornet.Ønsker dine turkamerater en godtur.
Jarle

Kommentar fra Jenny
Postet 27.05.2007 , 05:22

Så kjekt at det går bra for dere, litt motstand var vel å forvente…… Lykke til videre Ragnar og dere andre

Kommentar fra Silje og Anne-Mette
Postet 28.05.2007 , 07:32

Hei pappa!
Jeg tror dere har 14 liter bensin igjen. Jeg gleder meg til du kommer hjem.
Klem Silje

Kommentar fra Silje og Anne-Mette
Postet 28.05.2007 , 07:55

Hei Øystein!
Hadde ikke fått med meg konk. om hvem som ikke har fått gnagesår, så da får jeg heller prøve i dag. Hadde forresten tippet på deg jeg også, for maken til fotbehandling her hjemme før avreise, tror jeg ikke mange av de andre fikk…..jeg sier ikke mer!!!
Men tilbake til dagens konkur. Jeg prøver og tenke logisk, ikke lett, men 46 l delt på 30 d= 1.53, dere hadde i går gått 20 dager, så jeg tror dere har brukt ca. 28-30 lite, og tipper dermed at dere har mellom 16-18 liter bensin igjen. Ha ellers en strålende dag alle sammen.
Kos og klem til deg Øystein
fra Anne Mette

Kommentar fra Silje
Postet 30.05.2007 , 03:38

Hei Øystein!
Tipper dere har brukt 25 doruller
Klem Anne Mette

Kommentar fra Marte og Runa
Postet 01.06.2007 , 03:56

Hei Kristine! Koffor har itj du fortalt om nettsia hær?! vi som har vært så bekymra! Vi har vært å ringt på t dæ for å hør når du kjæm heim, da fikk vi hør om nettsia, og sprang rætt t pcn får å sjå. Vi glæde oss masse t du kjæm heim t flatåsen:)
Stor klæm fra Runa og nuss fra Marte.

Skriv en kommentar